Att sluta på topp (eller i alla fall försöka)

The Witcher 3 utannonserades idag. Det är trevligt. Den här bloggen kommer mycket sällan ta upp saker som utannonseringar och spel som inte är släppta, men något i just det här pressemeddelandet fångade min uppmärksamhet. Eller ja, min och min…. Enda anledningen till att jag upptäckte det hela är att jag lurkar på NeoGAF och nån hade gjort en tråd om detta. Pressemeddelandet jag fick i min inbox ignorerade jag.
Nåja! I pressmeddelandet står det visst att The Witcher 3 kommer vara det sista spelet om herr häxkarl och många av reaktionerna är ledsna smileys, nooooooooooooooo och tårar. Tråden jag snubblade över innehåller detta citat från CD Projekt REDs överhuvud Adam Badowski.

People may ask if this is really going to be the last Witcher game. Yes, it is. Why? Because we believe that we should end the series on a high note. Technology has progressed to where we can finally tell the story the way we want, with the visuals we want, in the world we imagined. This will be the ultimate fantasy RPG experience, and while we’re hardly out of stories to tell, we believe it’s time for us to look to new worlds and new horizons to keep pushing the boundaries of what we can create.

Om jag bortser från det löjliga ”This will be the ultimate fantasy RPG experience”(beyder det förresten att de inte kommer göra fler fantasyrollspel?) och fokuserar på faktumet att det här blir det sista spelet i en serie jag hittills älskar, så blir jag glad. För jag gillar när man säger ”vi har gjort vad vi vill göra och är nöjda nu, punkt!”. Visst hade The Witcher 4 definitivt kunnat bli minst lika bra om de hade velat, men nu vill de göra annat. Tre spel är mer än nog för ett specifikt universum, och jag är glad att jag kommer att få se nåt helt annat från en studio som jag gillar. Jag må älska Witcherskaparen Andrzej Sapkowskis värld, men jag har fått se vad jag vill se och nu vill jag hitta nåt nytt att förälska mig i.

Dessutom kommer spelet förmodligen att få ett definitivt slut och inget öppet dravel som gör det möjligt att fortsätta pumpa ut uppföljare. En mycket bra bonus ;D

 1. #1 av Sebastian Åkerberg på 2013/02/05 - 20:57

  En av de saker som jag verkligen gillar med utannonserandet av det tredje spelet är att det verkar som att CDPR ska knyta ihop alla trådar från de tidigare två spelen i det. Jag hade egentligen ingen aning om att det fanns några sådana trådar efter första spelet, men jag tycker att åtminstone de två delarna som släppts har byggt på varandra på ett väldigt organiskt sätt. De har haft varsina fristående berättelser, men har samtidigt utvecklat mytologin kring både Geralt själv och världen omkring honom till en sådan grad att den tredje delen känns fullt naturlig trots att de sagt att den också ska vara relativt fristående. Det känns som att de knutit ihop allting bra. (Sedan får vi ju se hur de *faktiskt* knyter ihop det, men de har ett bra utgångsläge.)

  Allt det här gjorde att jag, precis innan jag själv såg det där pressmeddelandet, själv funderade på hur ett eventuellt Witcher 4 skulle se ut – och jag visste faktiskt inte om jag riktigt kunde se ett fjärde spel i serien. Förutsatt att spelet slutar bra och ger ett ordentligt slut så känns det som att Geralts resa är slut, lite som med Shepards resa i Mass Effect. Jag tror inte att Witcher 3 kommer stänga boken lika definitivt för Geralt som Mass Effect 3 gjorde för Shepard, eftersom det ändå – trots allt – inte är CDPR:s karaktär, men jag är ändå ganska nöjd med att de säger att det här kommer vara deras sista Witcher-spel. Åtminstone för en bra tid framöver.

 2. #2 av Fredrik / explewd på 2013/02/05 - 21:47

  Jag är helt fine med att de väljer att avsluta sagan om Geralt på sina egna villkor. Oavsett vad de ger sig på är jag stensäker på att CDP kommer fortsätta leverera starka spel i färgstarka och moraliskt tvivelaktiga världar, oavsett vad huvudrollen kommer heta. :-)

 3. #3 av Robert på 2013/02/06 - 08:32

  Började nyligen själv med ettan på allvar. Det som slår mig är hur vuxet och avancerat gameplayet är än så länge. Får se om jag kommer njuta lika mkt som er andra. Har som sagt bara börjat på första kapitlet än så länge. Sedan har jag tvåan som väntar också.

  Jag ser det även som en positiv sak att de avslutar serier på sina villkor. Allt för många serier har hållt på längre än de borde, vilket har resulterat i att serien tappat sin själ eller något annat viktigt på slutet.

 4. #4 av Ina på 2013/02/06 - 21:14

  Ercarret: Mm, ska bli trevligt att se hur de gör. De kan nog göra lite vad de vill med Geralt eftersom spelen inte är canon :D

  explewd: Yush! :D

  Robert: Åh vad kul att du börjat med ettan. Jag gillar veeeerkligen det spelet. Jag kan väl inte påstå att jag tycker att stridanted tex är speciellt kul, men det vägs upp hundra gånger om av allt annat :D
  Ja, ”mjölkande” är ju ganska mycket standard idag. Mycket trist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s