PPTS: 1000 Amps

Lucka nummer 2 i min PPTS-julkalender!

1000 Amps

Titel: 1000 Amps
Utvecklare: Brandon Brizzi
Testat format: PC
Lanseringsdatum (PC)
:
2012

Speltid: En timme

Det här är ett av spelen som fick mig att skapa julkalendern. Ett spel som legat högst upp i min Press Play to Start-kategori på Steam men som trots pepp aldrig startats. Gång på gång har jag tänkt att jag ska spela 1000 Amps. Varför det aldrig blivit av kan jag inte minnas.

Men tack vare julkalenderutmaningen har det nu blivit spelat i en timme. Det var dessutom en mycket trevlig timme. Med WASD styr man runt lille Plug som i denna blockiga värld måste gå runt och tända alla lampblock i alla rum. Rummen är helt separata och de man inte befinner sig i blir kolsvarta. Lämnar man ett rum innan man är klar måste man börja om med det specifika rummet, men om alla lampor är tända förblir de tända för alltid.

Ju fler lampor man har tänt i ett rum desto högre kan Plug hoppa och efter ett litet tag får man även andra uppgraderingar som teleportering, en aura som gör att man inte behöver nudda lampblocken för att tända dem och en bunt andra jag inte hunnit plocka på mig ännu. Det behövs eftersom rummen blir mer och mer komplexa. Tidigt i spelet handlar det mest om att hoppa omkring på vanliga block för att hitta de gömda lamporna. Efter ett tag dyker det upp envägsblock, rutor som föser iväg en (ofta ut ur rummet) och andra bråkiga saker.

1000 Amps Screenshot

I klassisk Metroidvaniastil är hela världen en sammansatt karta där man inte kan ta sig fram överallt utan uppgraderingarna. Kartan går dock att se hela tiden och det är tydligt vilka rum man ännu inte klarat. Hittills har det varit lite lagom krångligt med både enkla och svårare rum och jag hoppas att det håller sig kvar i samma stil spelet ut.

Jag trivs väldigt bra med spelet och är lite positivt överraskad. Metroidvania är inte riktigt min favorittyp av spel och jag känner mig ofta dum när jag spelar pussliga spel. Men det här är tillräckligt fint och charmigt för att hålla kvar mig just nu i alla fall.

   Slutsats: Helt klart ett spel jag tänker försöka spela igenom.

Annonser

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s