Om OhNoSpyware

Om Ina

En glad spelare och bokslukare sedan barnsben, även om mina första möten med spel lämnade mig uttråkad och irriterad. Det var ju så mycket roligare att leka tjuv och polis ute på gården eller sitta och sluka böcker i biblioteket än att nöta nåt ”Mario” hos bästa vännen. Varken rörmokaren, Zeldaspelen eller för den delen många andra älskade NES/SNES-klassiker kunde hålla mitt intresse uppe och jag var nära att avfärda spel som nåt riktigt trist. Jag fick dock möjlighet att rota igenom min väns lådor (hon hade nästan alla spel på NES och SNES som släppts i Sverige) och när jag lyckades få fram Donkey Kong Country blev jag ändå lite intresserad.

Jag började kika på pappas gamla laptop där jag hittade The Incredible Machine, Commander Keen och Lemmings samtidigt som jag fick ett eget Gameboy (med spel som Duck Tales och Kirby’s Dream Land) som några år senare ledde mig in i Pokémonträsket. Mitt i mitt monstersamlande fick jag ett Playstation samtidigt som jag också fick tillgång till en bättre dator. Spel som Half-Life, Heroes of Might and Magic 3, Age of Empires, Theme Hospital, Spyro, Metal Gear Solid och Silent Hill hjälpte till att bevisa att det fanns så mycket mer än det där trista jag stött på under mina första möten med spel.

Om bloggen

Tanken är att bloggen ska vara lite sådär ytlig och lättsam med en del tyckande om framförallt spel, men kanske även annat (film, böcker) som jag slukar lite sådär. Ni kommer troligtvis aldrig kunna läsa några tyngre analystexter här och definitivt aldrig något framtidsspekulerande. Jag är varken djup eller intresserad av kommande saker. Lever lite i nuet så att säga, och är helt enkelt inte intresserad av djupare saker än ”det här är trevligt, tjohej!” eller ”gillade inte, tjoho!”. Så då blir förstås bloggen sådan också.

Har en liten bloggserie:

Denna idé är inte min utan stulen rakt av från en tråd på NeoGAF. Jag har givmilda Steamvänner, en förkärlek för indiebundles och ett impulsköpsfinger som klickar frenetiskt så fort det står ”-75%, 2€”. Det leder till att Steambiblioteket fylls upp av småspel jag inte har så stor koll på. Jag kommer därför att då och då installera ett spel jag inte startat förut, testa det en stund och sedan skriva en liten text med mina första intryck. Det blir ett sätt för mig att sortera bort ointressanta spel ur backloggen och kanske hitta lite nya favoriter. Kommer gå in HELT ”blind” i många spel och inte ens veta vilken genre de tillhör. Trots att huvudfokus ligger på just spelen i min Steamlista har jag en liten bunt spel utanför Steam som också kommer att testas och skrivas om i den här lilla ”bloggserien”. Det kommer bli en hel del småspel, men ett eller annat större spel lär också dyka upp.

Alla PPTS-inlägg hittas här!

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s